Neushoornleguaan - Hulk

Ik ben het alfamannetje en ik doe niets liever dan mijn concurrenten verjagen!

Over Rhino Iguana - Hulk

Wetenschappelijke naam :

Cyclura cornuta

Nederlandse naam :

neushoornleguaan

Gebied van herkomst :

Grote Antillen

Maximale lengte :

tot 1,30 meter

Gewicht :

tot 9 kilo

IUCN-status

Verspreidingsgebied

Voortplanting :

vrouwtjes zetten hun eieren af in een hol van meer dan een meter diep. Ze bewaken het nest tijdens de 85 dagen van de broedduur. Dit gebeurt tijdens het regenseizoen om te voorkomen dat de eieren uitdrogen.

Voedsel :

de neushoornleguaan is voornamelijk herbivoor: bladeren, bloemen, bessen en vruchten

Kenmerken :

neushoornleguanen communiceren met elkaar door met de kop te knikken. Mannetjes intimideren op deze manier andere mannetjes of maken vrouwtjes het hof.

Verblijf in het Tropisch Reservaat :

Statut de protection

Deel dit artikel !