Pogona - Warry

Ik had de eer om als eerste de nieuwe kweekruimte in het kamp van professor Cartoux te openen!

Over Pogona - Warry

Wetenschappelijke naam :

Pogona vitticeps

Nederlandse naam :

baardagame

Gebied van herkomst :

Australië

Maximale lengte :

tot 50 centimeter

Gewicht :

tot 500 gram

IUCN-status

Verspreidingsgebied

Voortplanting :

na een draagtijd van 21 dagen zet het vrouwtje haar eieren af in een ondergronds nest dat ze vervolgens onbeheerd achterlaat. Na 60 tot 80 dagen komen de jongen uit.

Voedsel :

de baardagame eet kleine gewervelde (knaagdieren, kleine hagedissen ...) en ongewervelde dieren (insecten, wormen ...), maar ook bloemen, vruchten en zelfs bladeren.

Kenmerken :

deze agame leeft in woestijnachtige gebieden en is uitstekend aangepast aan zijn omgeving. Zijn “baard” is een keelzak die bedekt is met stekelvormige schubben. Als hij zich bedreigd voelt, kan de keelzak worden uitgezet, waardoor de kop groter lijkt.

Verblijf in het Tropisch Reservaat :

de Avonturenhal

IUCN-status

partagez cet article !