Bultkrokodil - Pancho

"Je herkent mij aan de bult voor mijn ogen! !"

Wetenschappelijke naam :

Crocodylus moreletii

Nederlandse naam :

bultkrokodil

Gebied van herkomst :

Mexico

Maximale lengte :

tot 3,5 meter

Gewicht :

150 kilo

Voortplanting :

we weten nog niet veel over de gewoonten van de bultkrokodil. Het is wel bekend dat het vrouwtje een nesthoop maakt van plantaardig materiaal, waarin ze een twintigtal eieren afzet. In de natuur gebeurt dit van april tot juni, waardoor aangenomen wordt dat de paartijd ergens in februari valt.

Voedsel :

schildpadden, kleine zoogdieren, vissen en slakken

Kenmerken :

de bultkrokodil leeft voornamelijk in meren en moerassen. Deze krokodil is van nature schuw van aard, maar vrouwtjes kunnen zeer agressief zijn tijdens de broedperiode. Ze blijven dicht bij hun nest om roofdieren (varanen, roofvogels en andere liefhebbers van eieren) te verjagen. De krachtige, massieve kaken van de bultkrokodil lijken op die van de alligator.

Verblijf in het Tropisch Reservaat :

naast de sporenschildpadden op het eiland Île aux Gavials

IUCN-status

Verspreidingsgebied

Répartition géographique

Statut de protection

Share this article !