Koereiger - Jack

Ik sta vaak op de rug van grazende zoogdieren!

Over Cattle Heron - Jack

Wetenschappelijke naam :

Bubulcus ibis

Nederlandse naam :

koereiger

Gebied van herkomst :

Afrika, maar tegenwoordig ook Zuidwest-Europa

Maximale lengte :

50 centimeter

Gewicht :

350 gram

Beschermingsstatus

Verspreidingsgebied

Voortplanting :

in het broedseizoen krijgt het mannetje een kenmerkend broedkleed met oranje veren. Ook de snavel en poten veranderen van kleur en worden rood. Het vrouwtje legt 3 of 4 eieren in een nest dat ze zelf maakt van materiaal dat het mannetje aanbrengt. Na een broedperiode van 22 tot 26 dagen komen de jongen uit het ei, waarna ze gevoed worden door beide ouders. Na 1 maand proberen ze al hun eerste vlucht te maken!

Voedsel :

omnivoor (insecten, vissen, wormen, fruit, groenten, planten ... en koekjes!)

Kenmerken :

de koereiger leeft in de buurt van water, maar ook in grasvlakten waar hij vee vergezelt. Door te grazen, jagen ze namelijk de wormen en insecten die hij zo graag eet uit hun schuilplaats ... Eén kolonie kan enkele duizenden exemplaren tellen!

Verblijf in het Tropisch Reservaat :

vliegt vrij rond; de nesten bevinden zich in het ""plafond"" van de grote serre; je kunt deze vogel elke dag van dichtbij observeren tijdens de activiteit op het eiland Île aux oiseaux

Geografische verdeling

Beschermingsstatus

Share this article !