Guinea Dove - Guinee

Ik hou ervan om zo’n beetje overal in het Tropisch Reservaat mijn nest te maken

Over Guinea Dove - Guinee

Wetenschappelijke naam :

Columba guinea

Nederlandse naam :

gespikkelde duif

Gebied van herkomst :

Sub-Saharisch Afrika

Maximale lengte :

tot 41 centimeter

Gewicht :

250 tot 350 gram

IUCN-status

Verspreidingsgebied

Voortplanting :

deze vogel uit de familie van duiven legt 1 tot 3 eieren in een nest van takken.

Voedsel :

de gespikkelde duif kan fruit en ongewervelde dieren eten, maar heeft een voorkeur voor zaden.

Kenmerken :

deze kleine, robuuste duif kan tot 25 kilometer ver vliegen om voedsel te vinden.

Verblijf in het Tropisch Reservaat :

vliegt vrij rond; de nesten bevinden zich in het ""plafond"" van de grote serre

Geografische verdeling

IUCN-status

partagez cet article !