English

Nederlands - Dieren

Krokodillen

We hebben meer dan 350 krokodillen. Dat maakt van de Krokodillenboerderij een referentiecentrum voor wat voorstelling, kwekerij en behoud van krokodilachtigen betreft: bij ons ontdek je tien van de drieëntwintig krokodillensoorten die de wereld telt. Sommige soorten, zoals de gangesgaviaal, de valse gaviaal uit Maleisië en de zwarte kaaiman zijn even zeldzaam in parken als in de vrije natuur.

Reuzenschildpadden

Sinds 2002 staan wij ook open voor andere reptielen. We verwelkomden seychellen- en galapagosreuzenschildpadden en schildpadden die op de Afrikaanse steppen en in de grote rivieren van het Amazonegebied leven. Het personeel van de Krokodillenboerderij ziet geregeld sporenschildpadden (Centrochelys Sulcata), een van de symbolische dieren van het park, uit het ei komen.

Slangen

In april kwamen een twintigtal netpythons en tijgerpythons op de Krokodillenboerderij wonen! Deze spectaculaire roofdieren uit Zuidoost-Azië zijn groot. Jonge dieren zijn al 1 m lang en volwassen exemplaren kunnen tot meer dan 4 m lang worden. Ze delen hun nieuwe leefgebied met Nieuw-Guinese tweeklauwschildpadden, reuzenschildpadden uit Borneo en tropische vissen.

Hagedissen

 Wij willen het publiek laten zien dat de groep reptielen heel divers is. Daarom opende het park in maart 2014 de deuren voor een koppel drie jaar oude Papoeaanse varanen (Varanus Salvadorii). De Papoeaanse varaan is een dier dat nog niet echt bestudeerd is. Hij leeft in mangroven en regenwouden aan de zuidkust van Nieuw-Guinea.

Vogels

De Krokodillenboerderij is ook de thuis van exotische vogels, zoals de koereiger (Bubulcus Ibis) die op alle continenten leeft waar ook krokodillen voorkomen: Afrika, India, Zuid-Amerika en zelfs bij ons in Europa. Andere vogelsoorten, zoals de groenstaartglansspreeuw of de blauwmaskerpapegaaimadine (Erythrura trichroa), vind je ook in de buurt van krokodillen. Ieder jaar komen nieuwe soorten naar onze serre. Ze leven allemaal vrij in de gigantische vogelkooi, die hun natuurlijke habitat imiteert.

Afbeelding